“Αφιέρωσα αρκετή ώρα για να σκεφτώ ένα μόνο επίθετο που θα χαρακτήριζε το σύνολο της δουλειάς του Χρήστου αλλά δεν τα κατάφερα. Η αιτία της μάταιης αναζήτησής μου οφείλεται, πιστεύω, στο γεγονός ότι το ταλέντο του είναι πολυδιάστατο. Η μοναδική ικανότητα με την οποία συνδυάζει την ευαισθησία του καλλιτέχνη με το πρακτικό πνεύμα του ανθρώπου της αγοράς θεωρώ ότι τον καθιστά ιδανικό συνεργάτη για την δημιουργία εταιρικής ταυτότητας.

Αν κάποιος αποφασίσει να του εμπιστευτεί μία τόσο σημαντική υπηρεσία καλό θα είναι να αφεθεί στις προτάσεις του για μία ολοκληρωμένη διαδικασία, χωρίς δισταγμούς και άσκοπες ανησυχίες. Η μέθοδός του, το ερωτηματολόγιο που θα αποκαλούσα «επαγγελματικό ψυχογράφημα», καταλήγει με απόλυτη βεβαιότητα στο ποθητό αποτέλεσμα καθώς έχει βασιστεί στις βαθύτερες αιτίες που έχουν οδηγήσει τον εκάστοτε εντολέα στην πρωτοβουλία που ετοιμάζεται να πάρει. Η ώρα της αποκαλύψεως – δηλαδή η παρουσίαση από τη μεριά του Χρήστου - αποτελεί πάντα μία ευχάριστη έκπληξη, που ξεπερνά τις προσδοκίες. Στη δική μου επιχειρηματική περιπέτεια ανέλαβε από την ονοματοθεσία μέχρι και την παραμικρή εφαρμογή της εταιρικής ταυτότητας, με κατά γενική ομολογία (σε Ελλάδα κι εξωτερικό) θαυμαστά αποτελέσματα, βάζοντας τις πιο γερές βάσεις για την δημιουργία ενός ισχυρού brand – κάτι που ήταν άλλωστε και ο βασικός μου στόχος.

Για τον επαγγελματισμό του, την προσοχή στη λεπτομέρεια και την τελειομανία του είναι περιττό να μιλήσω εγώ – υπάρχει το έργο του που μιλάει από μόνο του και τα λέει, εκτιμώ, καλύτερα από τον καθένα.”

Θανάσης Μούγιος // Kinglike Concierge
(Ιδρυτής της Kinglike, επιχείρησης που εξειδικεύεται στις υπηρεσίες σχεδιασμού ταξιδίων και personal concierge για ευκατάστατους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα)


---------------------------------


“Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η μεθοδικότητά του. Δεν προτείνει στον πελάτη κάποια λύση επειδή αυτός απλά πιστεύει ότι είναι η καλύτερη, αλλά έχοντας πάρει στοιχεία με μορφή ερωτηματολογίου σε ‘οδηγεί ‘ στη λύση.
Για τον δε τρόπο παρουσίασης είναι απλά κορυφαία, αναλύει τη σκέψη του, ποιά ήταν η ενόρασή του και το αποτέλεσμα είναι συνήθως μαγικό.

Στη δική μας περίπτωση, νομίζω ότι ήταν μεγίστης σημασίας η εμπιστοσύνη που δείξαμε από τη αρχή μέχρι το τέλος του project, στην ενόρασή του και τη μετουσίωση σε ένα λογότυπο μοναδικό.

Όλα αυτά βέβαια είναι απλά το αποτέλεσμα της δουλειάς του, γιατί το client service του είναι μοναδικό. Τη σιγουριά που νοιώθω ακόμα και σήμερα που έχει τελειώσει το project, τη σιγουριά για έναν καθοδηγητή για το ‘χτίσιμο’ της εταιρικής ταυτότητας του studio μας.

Έχοντας πει αυτά, θα παρότρυνα οποιονδήποτε που του αρέσει η δουλειά του πρώτα να κανονίσει κάποιο ραντεβού να γνωρίσει τη φιλοσοφία και πάνω από όλα τον άνθρωπο Χρήστο Τριβυζά.”

Απόστολος Ανάγνου // Les Anagnou - Photographers


---------------------------------


“Είναι περίεργο ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ενός δημοτικού σχολείου και μάλιστα επαρχιακού να απευθύνεται σε ένα δημιουργικό γραφείο προκειμένου να δημιουργήσει μια εικόνα, μια ταυτότητα.
     
Ο Χρήστος είναι γνωστός σε μας όχι μόνο από τις πολλές διακρίσεις της δουλειάς του - όπως και στην περίπτωσή μας άλλωστε - αλλά και από τον ειλικρινή και ευθύ χαρακτήρα του.

Δημιουργήσαμε λογότυπο, τυπώσαμε επιστολόχαρτα, κάρτες, φτιάξαμε μπλούζες και καπέλα με το σήμα μας και γενικά όλοι τόσο μέσα στο σχολείο όσο και έξω στην κοινωνία της Κέρκυρας ξετρελαθήκαν.”

Μαρία Μουζακίτη // Πρόεδρος Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας


---------------------------------


“Θα προσπαθήσω μέσα από αυτές τις λίγες γραμμές για την συνεργασία που είχα με τον Χρήστο να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός και ταυτόχρονα χρήσιμος σε αυτούς που δεν είχαν την τύχη ή την ευκαιρία να συνεργαστούν ακόμη μαζί του. 
Να σημειώσω ότι την γνώμη μου την γράφω μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια συνεργασίας.

Ο Χρήστος είναι ένας άριστος επαγγελματίας, τελειομανής, άψογος στην δουλειά του, τίμιος και πάνω απ΄ όλα αγαπάει αυτό που κάνει.

Τον συναντάς πάντα ένα βήμα μπροστά. Το μεγάλο του πλεονέκτημα: δεν σε ξεχνάει μόλις τελειώσει η δουλειά.”

Φιλόθεος Στέλλας // Αρτίσσιμο Α.Ε.


---------------------------------


“Από τις συμμετοχές που είδα ήταν αρκετές αυτές που με εντυπωσίασαν, αλλά αφού μου ζητήθηκε να πω μία θα αναφέρω τον λογότυπο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων στην Κέρκυρα.  

Άρτιο σχεδιαστικά με ιδέα και όπως τόνισα στην κριτική επιτροπή μεγαλύτερη σημασία και επιτυχία του είναι πως ο συγκεκριμένος γραφίστας που το σχεδίασε είχε ως πελάτη ένα σχολικό σύλλογο.  

Άρα λοιπόν η δυναμική του βραβείου πέρα από την σχεδιαστική επιβράβευση, είναι η γραφιστική παιδεία που διαμορφώνει σε φορείς που φτιάχνουν λογότυπα χωρίς γραφίστες. Ένα θερμό μπράβο στον συνάδελφο Χρήστο Τριβυζά.”

Πάνος Κωνσταντόπουλος // Μέλος κριτικής επιτροπής ΕΒΓΕ 2012


---------------------------------


“Η πρόκληση ν’ απευθυνθούμε σ’ ένα γραφείο εκτός κινηματογραφικού χώρου για το λογότυπο του Filmcenter (δίκτυο αιθουσών του ΕΚΚ) ήταν μεγάλη. 

Η συνεργασία μας με τον Χρήστο Τριβυζά, εκτός από το υπέροχο αποτέλεσμα που μας χάρισε, απέδειξε, ακόμη, ότι κερδίζεις πολλά περισσότερα όταν ξεφεύγεις από τα συνηθισμένα.”

Τίνα Χαρίτου // Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου


---------------------------------


“H συνεργασία μας ξεκίνησε με μια ιδέα που προκάλεσε χαρά και μας προβλημάτισε θετικά.  Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η μεγάλη αγωνία είναι αν το όνειρο θα το γκρεμίσει η πραγματικότητα, δηλ. αν το τελικό έντυπο θα είναι αντίστοιχο της αρχικής μακέτας.
Στην πορεία είδαμε τον Χρήστο Τριβυζά να διαθέτει ένα εξαίρετο όπλο καθώς παρίσταται και παρακολουθεί κάθε βήμα της εκτύπωσης.  

Αυτή η επίμονη και επικεντρωμένη προσπάθεια σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας καθώς και η συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα, μπορεί να μην είναι ηχηρά προσόντα είναι όμως ουσιαστικά και οφείλουμε να τα εκθειάζουμε. 

Είναι χαρά να συνεργάζεσαι με νέους ανθρώπους με ταλέντο, ικανότητες, όρεξη για δημιουργική εργασία και πείσμα.”

Αριάδνη Περράκη // Χαρτιά Περράκης Α.Ε.


---------------------------------


“Απλά. Ξεκάθαρα. Με συνέπεια.

Με αυτές τις τρεις λέξεις θα χαρακτήριζα την συνεργασία μου με τον κ. Τριβυζά. Όταν ο καθένας κάνει την δουλειά του, και την κάνει καλά, όλα γίνονται πιο εύκολα και πιο λειτουργικά. Αυτό είναι κάτι που λείπει από τις επαγγελματικές συνεργασίες και όταν το συναντάς, δεν μπορείς παρά να το εκτιμήσεις.

Τα προϊόντα μας βρίσκονται στα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ και ο σχεδιασμός των συσκευασιών τους, ήταν -και είναι- μια ιδιαίτερη πρόκληση για τον Χρήστο. Οι ιδέες του είναι πρωτοποριακές και την ίδια στιγμή ξεκάθαρες και προσιτές. Είναι απόλυτος όπου και όσο χρειάζεται ενώ την ίδια στιγμή αφήνει το περιθώριο στον συνεργάτη του να εκφράσει την γνώμη του.‘Ολα τα παραπάνω κάνουν την συνεργασία μας εύκολη. 

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας παρουσιάζουν αυξανόμενο δείκτη δυσκολίας και πολυπλοκότητας, το να κάνεις την δουλειά σου εύκολα -να μιλάς και να καταλαβαίνουν αυτό που λές, να τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα και να παίρνεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα-  είναι σπάνιο και άρα πολύτιμο.”

Μπέττυ Λαμπροβασίλη // Use It


---------------------------------


“Μου άρεσε πολύ τόσο η ιδέα, όσο και το όνομα Hartobalotof. Εμπνευσμένο από τα γεγονότα που συνέβησαν το Δεκέμβριο του 2008, είναι ένα έξυπνο μέσο έκφρασης προσωπικών απόψεων ή κοινωνικών μηνυμάτων χωρίς τη χρήση βίας. 

Στο λευκό χαρτί μπορείς να σημειώσεις, να καταγγείλεις, ή να σχεδιάσεις ό,τι θέλεις για να εκφράσεις την άποψή σου. Στη συνέχεια το τσαλακώνεις και το πετάς με όση δύναμη μπορείς να διαθέσεις για να φτάσει μακριά, στον κατάλληλο αποδέκτη. 
Μήνυμα ελήφθη. Επίκαιρο, απλό, ευρηματικό και πολύ αποτελεσματικό! Συγχαρητήρια!”

Michael Ochs // Μέλος κριτικής επιτροπής ΕΒΓΕ 2009


---------------------------------


“Η συνεργασία με το δημιουργικό γραφείο του Χρήστου Τριβυζά ξεκίνησε στις αρχές του 2008 όταν αποφασίσαμε πως η φωτογραφική μας ομάδα - την είχαμε βαφτίσει mindart - χρειαζόταν λογότυπο και εικόνα για να ολοκληρωθεί.  Ξέραμε ότι θέλαμε ένα δυναμικό εταιρικό σήμα και ανάλογη εταιρική ταυτότητα. 
 
Ο Χρήστος δούλεψε με επαγγελματισμό που δεν συναντάς συχνά και μας παρουσίασε με υποδειγματική ακρίβεια τις ιδέες του. Μας μίλησε για αυτές, μας αιτιολόγησε το πώς και το γιατί, από πού εμπνεύστηκε, μας μίλησε για το σχήμα του σήματος, το χρώμα του, τον συμβολισμό του, την πρόταση του για την τελική ονομασία mindart.Η τελική δημιουργία του ανέβασε πολύ τον ενθουσιασμό μας αφού η δουλειά μας είχε πλέον ταυτότητα και σύγχρονη εκπροσώπηση. Η φωτογραφική εταιρεία mindart photography είχε πάρει σάρκα και οστά, ήταν εντυπωσιακό.  

Η λέξη αρτιότητα είναι αυτή που χαρακτηρίζει αυτόν και την δουλειά του.  Η συνεργασία μαζί του ήταν ένα όμορφο ταξίδι προς την γέννηση, την υλοποίηση και την εμπορική, εν τέλει, εφαρμογή του σήματος της εταιρείας μας.”

Δέσποινα & Όλγα Κρεμαστιώτη // Mindart


---------------------------------


“Ήρθα σε επαφή με τον Χρήστο για πρώτη φορά τηλεφωνικά μέσω κοινού μας γνωστού και πελάτη του. Στη συνομιλία εξέπεμπε ένα σπάνιο επαγγελματισμό, ειλικρίνεια και συνέπεια.  Γνωρίζοντας τον από κοντά συνειδητοποίησα με έκπληξη ότι κατά βάθος επρόκειτο για ένα νέο "παιδί " ενθουσιώδες, με άποψη, γεμάτο φρέσκιες ιδέες.  

Ένα γραφίστα με άποψη και πάθος για τη δουλειά του. Η δεύτερη έκπληξη που ένιωσα ήταν όταν είδα για πρώτη φορά την δουλειά που είχε ετοιμάσει για μένα. Δεν κρύβω πως αρχικά απογοητεύτηκα.  Περίμενα κάτι πιο εντυπωσιακό, σύνθετο και φανταχτερό. Η τρίτη και τελευταία έκπληξη που ένιωσα από τη συνεργασία μου με τον Χρήστο ήρθε σταδιακά και ήταν και η πιο ευχάριστη. 

Πέρασε καιρός για να καταλάβω ότι επρόκειτο για ένα λογότυπο στην κυριολεξία μπροστά από την εποχή του, φρέσκο, μοντέρνο, οικείο, αναγνωρίσιμο, εύκολο σε κάθε εφαρμογή. Ένα πραγματικά πολύτιμο εργαλείο για τη δουλειά μου.”

Νίκη Μέριανου // The Corfu English School


---------------------------------


“Ένας κατάλογος έργων τέχνης έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, γιατί εκτός από την άψογη εκτύπωση, τον σχεδιασμό και τόσα άλλα που εξισορροπούν ή όχι ένα τέτοιο έντυπο, έχει να κάνει και με το πώς ο ίδιος ο δημιουργός θάθελε να δει να παρουσιάζεται το έργο του, πράγμα που απαιτεί από τον γραφίστα-σχεδιαστή ευαίσθητες χορδές και ανάλογη διάθεση. Προυποθέτει υψηλή ποιότητα επικοινωνίας και δουλειάς και αμοιβαία προσπάθεια.

Ο κατάλογος έργων μου για την έκθεσή μου το φθινόπωρο του 2008 πληρεί όλα αυτά και όσον αφορά εμένα προσωπικά είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη για το ίδιο το έντυπο που, διακριτικό, ανταποκρίνεται και στην δική μου αισθητική παρουσιάζοντας σωστά τη δουλειά μου, και είναι αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της δημιουργικής συνεργασίας που είχα με τον Χρήστο Τριβυζά.”

Μάρω Μπαρτζίλη // Γλύπτρια


---------------------------------


“Aν υποθέσουμε ότι όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα,η συνεργασία μας για την δημιουργία των Coasters (συσκευασία σουβέρ) ήταν από κάθε άποψη ιδανική. Σημαντικά βραβεία design και φυσικά ένα όμορφο και εμπορικό προϊόν για το "Xαρτοβασίλειον".
Ένας συνεργάτης που αν διάλεγα μια λέξη να τον χαρακτηρίσω αυτή θα ήταν τελειομανής. Tελειομανής τόσο στην γραφιστική αλλά και στην παραγωγική διαδικασία.  

Tο επόμενο project που ετοιμάζουμε δεν ξέρει κανείς αν θα έχει τέτοια επιτυχία, αυτό που ξέρω είναι ότι ο Xρήστος με την συνέπεια που τον διακρίνει θα κάνει ότι μπορεί για να είμαστε πάλι περήφανοι.”

Λευτέρης Κοντορούσης // Χαρτοβασίλειον
Back to Top